19th Ave New York, NY 95822, USA

Uitgeverij

De oprichters van XPLAYN zijn Lars Hoogmoed en Carien Wernsen. Beiden zijn afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te Amsterdam en werkzaam of werkzaam geweest als docent op de opleiding Sport en Bewegen Amsterdam en CIOS Haarlem.

 

Sinds 2009 is de uitgeverij bezig met het ontwikkelen van educatieve dvd’s binnen het sportonderwijs. De reden om ons te verdiepen in de digitale wereld komt voort uit de ervaringen als docent Sport en Bewegen. Studenten laten zich steeds minder inspireren door bestaande boeken op het gebied van sport en spel. We zien in zowel de lessen op school als op de stageplek een gebrek aan variatie in hun repertoire.
Het doel van XPLAYN is het aanmoedigen van de creativiteit.

 

Het omzetten van tekst naar beeld spreekt meer tot de verbeelding in deze tijd en verlaagt de drempel om nieuwe spelen en activiteiten te introduceren in het programma.
Een ander groot voordeel is dat de inhoud van verschillende lessen niet verloren gaan na een keer ervaren, maar thuis teruggekeken kunnen worden om vervolgens zelf uit te werken en variaties te bedenken. Kortom, het beklijft nu veel meer dan voorheen.

 

Er komen veel positieve geluiden terug uit de praktijk. Van zowel sportopleidingen die de methodes op de boekenlijst zetten en actief werken met de methode in de lessen, als van vakleerkrachten op basis- en middelbare scholen.
XPLAYN is voor iedereen die zich bezighoudt met sport en recreatie een welkome aanvulling op hun expertise!